Az otthon szépsége

A vidék bája – Farmház hangulatú hálószobák – Stílus (elsősorban) hölgyeknek!

Időnként elgondolkodtató számomra, hogy vannak a lakberendezésben olyan stílusok és kiegészítők, melyeket elsősorban inkább nőies báj, szelíd, lágy színek és anyagok összeállítása jellemez. A francia vidék és az egyre népszerűbb farmház hangulat is (részben) – véleményem szerint – ebbe a kategóriába tartozik. A fehér vagy pasztell színű textilek, valamint a régi, kissé kopott, de szépen… Tovább »

A természet szépsége – Erdély egy igaz(i) gyöngyszem Európában – Stefan Bela fotóiból válogattam

Csodálatos érzés és élmény időnként utazni… Előfordul, hogy (kezdetben) még képzeletben is. Fényképek alapján. A tervekből aztán szavak, majd végül – megfelelő hozzáállással, odafigyeléssel és időbeosztással – tettek lesznek. Így valósulnak meg az álmaink is. Erdélyben még sosem jártam. De szeretnék körülnézni. Köszönhetem ezt többek között egy kedves, erdélyi származású régi iskolatársamnak is, aki rengeteg kalandot… Tovább »

A vidék bája – Kedveled a nyári hangulatot az otthonodban?

Nyáridő… pihenés, utazás, kikapcsolódás, piknik… virágok, napfelkelték és naplementék, romantikus hangulatok… Napsugarak, fények és árnyékok játéka a térben, a természet friss illata a levegőben.  A pasztell színek a nyár bájos hangulatát idézik. Visszafogott sárgák, sejtelmes, világos vidéki árnyalatok, puha, kellemes tapintású, mégis hűsítő textilek. A fehér falak és a sötétebb színre pácolt fagerendák és kőburkolatok igazi… Tovább »

A vidék bája – Rusztikus farmház Millbrook-ban

Kedvelem a farmházakat. A hozzá kapcsolódó lakberendezési stílust is. Kislány koromban nagyon szerettem nézni az amerikai sztyeppéken vagy hegyekben játszódó, különböző családtörténetekről szóló filmeket. Tele voltak kalandokkal, amit magam is szívesen átéltem játék közben a barátaimmal. /Bár utólag úgy tűnk, indián lányként barangolni már picit túlzás is volt./ Azt hiszem nagyon szerettünk időnként világgá menni… Tovább »

Praktikus és ötletes – A tárolás rejtelmei

Polcok, dobozok, üvegek, kosarak, fiókok mind a praktikus tárolást segítő elemek az otthonban. Összeállításuk variációja és elhelyezésük lehetősége pedig határtalan, de kiemelt szerepe lehet a mobilitásnak és a cserélhetőségnek.  Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod! Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az… Tovább »

A vidék bája – Erkélyek, balkonok és virágok

Kényeztető érzés egy nehéz, fárasztó napot követően egy kedvenc pohár ital, fagyi vagy sütemény társaságában a virágok között párnákkal kibélelt karosszékbe beleülni. Csak bámulni a kék eget, számolni a felhőket, élvezni a lenyugvó nap sugarainak simogatását.  Az erkélyek és balkonok vagy verandák esetében az évelő növények életben tartása és a téli fagy elkerülése miatt szerencsés… Tovább »

A vidék bája – Hangulatok, színek és színellentétpárok az otthonban

A természet minden évszakban gyönyörű, és a színek gazdagságát mutatja. Különleges dolog, hogy a színekhez érzetek is társulnak. Korok és kultúrák alapján szimbolikus jelentésük pedig mindig is létezett. A mai színtan Goethe meghatározása alapján a bíbor (piros), a sárga és a kék színekre épül. A színkörben egymással szemben ellentétpárok találhatóak: piros-zöld, kék-narancs és sárga-lila. A… Tovább »

A természet szépsége – Érkezik a tavasz – virágok különleges módon fotózva

A természet körforgásában a tél a fehér ragyogásával egyedivé teszi az ünnepi pillanatokat. A pihenésből feléledő világ azonban újra és újra elvarázsol. Fotók a tavaszi napsugár, a harmat és az első virágok találkozásából. Vass Péter Bexter munkáiból válogattam.   Werk, ahogy a gyönyörű képek készültek. Bexter fotóit megtaláljátok instagram-on és facebook-on egyaránt. https://www.instagram.com/bexterhun/ https://hu-hu.facebook.com/Bexter.hu/ Köszönöm,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!