Az otthon szépsége

Praktikus és ötletes – Így alakíts ki pihenősarkot az otthonodban kicsi helyen

Az otthon egy különleges hely. Sokkal több, mint ház, lakás, vagy helyiségek összessége. A kikapcsolódás, a baráti és családi összejövetelek színtere is egyben. Fontos azonban, hogy legyen kialakítva benne egy igazi pihenősarok, ahol megvalósítható időnként az egyedüllét is. Egy pohár kávé vagy zamatos bor, némi aprósütemény vagy egy kocka csokoládé kedvenc könyvünk vagy újságunk társaságában… Tovább »

Vidéki hangulatok – Íme 4 titkos ötlet az időtálló rusztikus country stílusért

Napsütés, friss gyümölcsös kalács, kemencében készült kenyér és parázson sült hús illata. Lovak nyargalása, madárcsicsergés, kutyák valamint az istálló körül lustálkodó macsekok látványa mind egy mesevilágot ígér. Vidéken lakni egy ma már szinte elfelejtett sajátos életformát jelent. A birtok vagy a tanya rejtelmes és lenyűgöző világa nagyon sok munkát is jelent ebben a rohanó világban. A… Tovább »

A vidék bája – Melyik esküvői torta illik Hozzád a legjobban?

Az esküvők világa fantasztikus. Amikor a szépség és a boldogság találkozik, valami különleges báj és varázslat jön létre. Ünnep, amely meghatározza nemcsak két ember életét, hanem emlékeket ad a vendégeknek is. Nevetés és sírás, mosoly és könnyek. Hajnal és alkony, hiszen újból egy másik nap lesz majd. Mindez természetesen egy csodálatos torta nélkül elképzelhetetlen. Te… Tovább »

Martha Stewart, a nő és a tökéletes háziasszony ragyogása és bukása – Létezik élet a börtön után?

Martha Stewart nemrég ünnepelte hetvenhatodik születésnapját. Az amerikai nők álmának megtestesítője volt, aki lakberendezőként, modellként és háziasszonyként egyaránt rengeteg sikert halmozott fel. Imádták és tisztelték őt. Egyik munkatársa korábban a Time Magazinnak így nyilatkozott róla… „Mindig többet és jobbat akart a munkában, nagyon szenvedélyes, amikor úgy érzi, hogy igaza van. Foggal-körömmel harcol érte, és bizony… Tovább »

A vidék bája – Te is rajongsz a virágokért és a lugasokért? – 6 tipp a pihentető környezet kialakítására

Időnként szeretek álmodozni. Nagy terveket kitalálni. Nem azért, hogy fantáziavilágban tartsam magam, hanem hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. Ehhez bátorság szükséges, amit ha boltban adnának, jó sokat vásárolnék belőle. De valójában az élet pillanatai tanítanak meg igazán arra, hogy a gondolatok hogyan fogalmazódnak meg szavakban, később pedig tettekben. Néha eltűnődöm, miért rajongok különösen a lugasok hangulatáért…. Tovább »

Kalandozások – Meseszép és rabul ejt a tavasz Toszkánában – Pádár Piroska fotói

Szerelmek, ízek, borok, illatok és imák. Hívogató puha takaróként elterülő szép vonalú dombok völgyben megbújó romantikus, mediterrán stílusú kőépületekkel, fények és árnyékok játéka a napkeltékben és a napnyugtákban. Hajnali pára és kacskaringós utak varázsa. Toszkána.   Kevés embert ismerek, aki ne rajongana az Észak-Olaszország közigazgatási területén elhelyezkedő vidékért, mely az Appenninek völgyeiben terül el. A… Tovább »

Vidéki hangulatok – Kényelem és nyugodtság – Mire érdemes odafigyelni a hálószoba kialakításánál?

A pihenés és az alvás az egyik legfontosabb mindennapos tevékenységünk. A mentális fáradtság ugyanis megterheli a lelket és a testet egyaránt. A naponta ránk zúduló információk, a stressz és a szinte állandósult rohanás megerőltető, így a kiegyensúlyozottság fenntartásához a relaxálás elengedhetetlen. Az emberi agy csodálatos és különleges. Naponta milliónyi parancsot ad a testünknek, és döntések… Tovább »

Kalandozások – Carcassonne legendás francia város vagy stratégiai társasjáték?

Franciaország gyönyörű. Déli részén különleges, titokzatos és érdekes városok találhatóak, ahogy a híres Carcassonne. Itt épült Európa legnagyobb középkori vára. Igazi erődrendszer, melyet a keresztesek 1209-ben kéthetes ostrom következtében foglaltak el. Az ok pusztán a várvédők vízkészletének kimerülése volt, nem katonai fölény. A vár kettős falrendszerrel rendelkezik, melyet közel 50 db torony véd. A Chateau… Tovább »

A természet szépsége – Napfény, holdfény és csillagok – Lenyűgöz és rabul ejt az éjszaka a Kőszegi-hegységben – Kondor Tamás fotói

Mélykék éjszaka borul az égre. Lassan megmutatja erejét a sötétség. Milliónyi csillag tűnik fel mégis, hogy a lelket is megérintse a bágyadt fény. A sors lehelet és árnyék, az idő rabja olykor… de a Hold királynőként uralkodik az éjen, hogy a fogságból időnként feloldjon. Mint fénylő tűzgömb, mely vihart győz le…lángoló titkát félti még… Hatalma mégis… Tovább »

A természet szépsége – Hegyvidéki kalandozás vagy romantikus tengerparti séta? – Varázslatos Montenegro Vass Péter (Bexter) fotóin

Montenegro a Földközi-tenger gyöngyszeme. Hatalmas sziklákkal tarkított hegyláncok az Adriával érintkezve, szív alakú, mélykék tengervízzel teli öblök, rózsákkal borított tiszta tavak, gyors folyók, romantikus sikátorokkal teli városi utcácskák találhatóak a területén. Felfedezésre váró, kiváló nyaralóhely tiszta strandjaival. Az ország kulturális öröksége is rendkívüli monostoraival és titokzatos, elhagyatott, gótikus stílusú épületromjaival.  Ritkán lakott, csöppnyi hegyvidéki ország, ahol a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!