Az otthon szépsége

Utazz! – Amalfi Itália tengerpartjainak egyik meseszép gyöngyszeme – Vass Péter Bexter fotói

Hatalmas sziklák, szédítő mélység, bárányfelhők és a tenger végtelen kéksége. Lenyűgöző part teraszokkal és színpompás épületekkel. Amalfi. A kisvárost valószínűleg Nagy Konstantin császár katonái alapították 320-ban. Később a középkorban rendkívül fontos tengerparti kikötő volt Salerno vetélytársaként. A nagy hajózási tapasztalatra szert tett amalfiak megalkották a világ első hajózási törvénykönyvét. A kisváros a Salernói-öböl partján helyezkedik… Tovább »

Kalandozások – Megnyugtató és mesés a tenger látványa – Pihentető romantika

A szabadság utáni vágy mindannyiunkban jelen van. A természet erői hatalmasak, de látványa varázslatos minden évszakban. Időnként színkavalkáddal, máskor megnyugtató kékséggel ajándékoz meg. A végtelennek tűnő látvány pedig a határtalan tengerrel emlékeztet arra, hogy mennyire aprók vagyunk, mégis csodálatos a létezés. A boldogság bennünk van. Saját magunk döntjük el, hogy a kihívásokra milyen reakciót adunk…. Tovább »

Kalandozások – Retro filmek nemcsak gyerekeknek! – Milyen dolgokra taníthat meg Grant kapitány, Tarzan és Winnetou?

Az idő a valóságnak egy különös megnyilvánulása. Gyakran emlegetjük, és sok dolgot tulajdonítunk neki. A köznyelvben néha elhangzik, hogy megszépíti az emlékeket, vagy éppen begyógyítja a sebeket. Azt hiszem az igazság azonban az, hogy bennünk van meg az erő és a képesség arra, hogy a rosszat elválasszuk a jótól, hogy a múlt ne ölje meg… Tovább »

A természet szépsége – Hegyvidéki kalandozás vagy romantikus tengerparti séta? – Varázslatos Montenegro Vass Péter (Bexter) fotóin

Montenegro a Földközi-tenger gyöngyszeme. Hatalmas sziklákkal tarkított hegyláncok az Adriával érintkezve, szív alakú, mélykék tengervízzel teli öblök, rózsákkal borított tiszta tavak, gyors folyók, romantikus sikátorokkal teli városi utcácskák találhatóak a területén. Felfedezésre váró, kiváló nyaralóhely tiszta strandjaival. Az ország kulturális öröksége is rendkívüli monostoraival és titokzatos, elhagyatott, gótikus stílusú épületromjaival.  Ritkán lakott, csöppnyi hegyvidéki ország, ahol a… Tovább »

A vidék bája – Francia vidéki stílus Provence hangulatával

A stílus különleges dolog. A természet csodálatos, és a legjobb inspirációt biztosítja minden évszakban a lakberendezés területén is. A finomság, báj, halvány árnyalatok a földszínekkel összhangban fantasztikus harmóniát hoznak létre. A francia vidéki stílus mindezt megadja az otthon arculatának. A környezet biztonságossá és barátságossá válik, ha odafigyeléssel kerül kialakításra. Levendulamezők, az égbolt lágy rózsaszín-vörös-narancsos színei elvarázsolnak…. Tovább »

Utazz! – Szantorini, Görögország meseszép mediterrán, vulkanikus, tüzes szíve – Szathmáry Zsolt lencséjén keresztül

A görög szigetek lenyűgözőek. Szantorini fehér épületei, szűk utcácskái a felkelő és a lenyugvó nap sejtelmes, narancsos fényében igazán romantikus szépségek az Égei-tenger mélykék ölelésében. A Kikládok Gyöngyszemeként egy letűnt ókori civilizáció titkait rejti. Keletkezését a Thira nevű kicsi szigethez kötik, mely megközelítőleg 3 500 éve egyszerűen felrobbant, ami egyike volt a világtörténelem legnagyobb vulkánkitöréseinek…. Tovább »

Kalandozások – Nyár, kiruccanások, tájak, vidékek

A világ csodaszép. A felkelő vagy lenyugvó nap első sugarai, a felhők és köd szépségének csodája, a hegyek és erdők szépsége mind lenyűgöző. Ahogy a kontinens is, ahol élünk. Európa. A mediterrán világ mezői, ahogy a hatalmas völgyek és hegyvonulatok is megragadják a szívet és a képzeletet. Felfedezésre váró kicsi falvak, ismeretlen helyen megbújó épületek… Tovább »

Utazz! – Montenegró, a Balkán-félsziget meseszép országa – Vass Péter (Bexter) lencséjén keresztül

Montenegró az ötödik olyan állam, ami már évtizedekkel ezelőtt függetlenné vált Jugoszláviától. Egyik különlegessége, hogy a határát öt ország mellett az Adria jelöli. Területén több nemzeti park is található, melyek természeti szépségekkel varázsolják el a látogatókat. A Durmitor Nemzeti Parkban található Európa legmélyebb, valamint a világ második legmélyebb kanyonja, a Tara-szurdok, amit az UNESCO felvett… Tovább »

Fotós portrék – Vass Péter (Bexter) fotográfussal beszélgettem – Úgy élek, hogy később arra tudjak emlékezni, milyen sok dolgot megtettem, mennyi mindent láttam

Hogyan választom ki az interjú alanyaimat, és miért pont őket? Valójában Bexter volt az első, akiről nagyon szerettem volna már fotós portrét készíteni, de a blogom még csak tervben létezett. Közel egy év alatt sok kérdés megfogalmazódott bennem a munkáit, tevékenységét látva, mégis a beszélgetés néhány hónappal ezelőtt egy általa megfogalmazott egyszerű fotózással kapcsolatos mondattal… Tovább »

Utazz! – Ismerd meg a Föld különleges és érdekes mesevilágát! – 5 rendkívüli hely a nagyvilágban

Régen volt már, hogy távoli helyekre utaztam. A ‘mesés kelet’ világába, ahol a kultúrák találkozása rendkívüli megtapasztalást és rengeteg emléket hozott létre. Vannak pillanatok, melyek az életünkkel összefüggnek, és akár egy évtized múltán is úgy derengenek, mintha éppen most élnénk át őket. Számomra Petra, a Holt-tenger és a Masada-erőd pontosan ezeket az élményeket jelenti. A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!