Az otthon szépsége

A természet szépsége – Napfény, holdfény és csillagok – Lenyűgöz és rabul ejt az éjszaka a Kőszegi-hegységben – Kondor Tamás fotói

Mélykék éjszaka borul az égre. Lassan megmutatja erejét a sötétség. Milliónyi csillag tűnik fel mégis, hogy a lelket is megérintse a bágyadt fény. A sors lehelet és árnyék, az idő rabja olykor… de a Hold királynőként uralkodik az éjen, hogy a fogságból időnként feloldjon. Mint fénylő tűzgömb, mely vihart győz le…lángoló titkát félti még… Hatalma mégis… Tovább »

Kalandozások – A hegyvidék, az erdő és a titokzatos régi épületek varázsa

A világ folyamatosan változik. A környezet megújul, az épületek pedig néha elhagyatottá válnak. A hegyvidék és az erdő varázsa azonban megmarad. Emlékek százairól mesél, a történelem különös pillanatairól. Anglia és Kanada rejtélyes vidékei felidézik a kalandok világát. Egy régi kultúrát, melyben az időjárás és a megélhetés viharai is kihívást jelentettek sok embernek. A fantázia és… Tovább »

Szerzők, krimik, rejtélyek – Agatha Christie történetei – Hercule Poirot nyomoz – Halál a Níluson

Rejtélyek és titkok, gyilkosságok és nyomozás, hátborzongató, cselszövéssel tarkított történetek a legkülönbözőbb helyszíneken. Agatha Christie regényeinek világa, melyekből rengeteg történet filmváltozata a mai napig megtekinthető. Az angol írónő joggal nyerte el a ‘krimi koronázatlan királynője’ címet, hiszen írásai és a feldolgozásukkal készült krimik népszerűsége a mai napig töretlen. Gyerekkorában megtanult zongorázni és hallás után franciául beszélni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!