Az otthon szépsége

A természet szépsége – A titokzatos és bűvös erdő – A nap(om) képe Kondor Tamás fotója

Gyönyörű a Kőszegi-hegység. Évtizedek óta kirándulok a már több száz alkalommal megjárt helyeken, de mindig mutat az erdő a szépségéből újat. A nyári köddel és párával teljes pillanatai lenyűgözőek. Kondor Tamás fotóit régóta figyelemmel követem. Az általa megörökített momentumok fantasztikusak, és arra motiválnak, hogy ismét találkozzam a természet szépségével. A fényképek gyakran az átlagosnál több erőfeszítéssel készülnek… Tovább »

Kalandozások – Szereted az állatokat? – Komédiázó vadvilág

A humor és a nevetés az élet fontos része. Gyakran az állatok attitűdjei segítenek abban, hogy az ember saját fontoskodásán túllépve végre kacagjon egy nagyot. A The Comedy Wildlife Photograpy Awards díjazza leginkább a vadvilág legkülönösebb és legtréfásabb pillanatait.  ‘Curious’ /Kíváncsi/ – Mario Fiorucci fotója ‘Rush hour’ /Csúcsidő/ – Julian Rad fotója Julie Hunt fotója… Tovább »

A természet szépsége – Irány a Bakony! Legyél bátor és felkészült kiránduló, ha az Ördög-árokba indulsz!

Magyarország csodálatos. Völgyekben rejtőzködő apró falvak, hegyek és vízmosás által keletkezett rengeteg szurdok várja a látogatókat. A napraforgó mezők melletti utazást követően a  nyári forróságban jó érzés egy hűs erdőben kirándulni. A Bakony rengeteg kalandot ígér. Aki azonban a Kőmosó-szurdokba és az Ördög-árokba indul, alapos felkészülésre van szüksége, hiszen sziklamászást is teljesítenie kell a közel 15 km hosszú 4-5… Tovább »

A természet szépsége – Varázslatos volt tegnap a naplemente a több estén át ismétlődő viharok után a Kőszegi-hegységben

A Kőszegi-hegység erdői és völgyei lenyűgözően szépek. Rengeteg túraútvonal várja a kirándulókat. Évek óta minden évszakban szinte hetente meglátogatom. A viharok elérték ezt a vidéket is. A néhány estén át ismétlődő, tomboló szél eredményeként derékban eltört vagy gyökerestől kidőlt fák az utakon és a dombokon. A természet erőinek háborgásából azonban a Kendig-csúcson semmi sem látszik. Fantasztikus kilátás… Tovább »

A természet szépsége – Napfény, holdfény és csillagok – Lenyűgöz és rabul ejt az éjszaka a Kőszegi-hegységben – Kondor Tamás fotói

Mélykék éjszaka borul az égre. Lassan megmutatja erejét a sötétség. Milliónyi csillag tűnik fel mégis, hogy a lelket is megérintse a bágyadt fény. A sors lehelet és árnyék, az idő rabja olykor… de a Hold királynőként uralkodik az éjen, hogy a fogságból időnként feloldjon. Mint fénylő tűzgömb, mely vihart győz le…lángoló titkát félti még… Hatalma mégis… Tovább »

Kalandozások – Nyár, kiruccanások, tájak, vidékek

A világ csodaszép. A felkelő vagy lenyugvó nap első sugarai, a felhők és köd szépségének csodája, a hegyek és erdők szépsége mind lenyűgöző. Ahogy a kontinens is, ahol élünk. Európa. A mediterrán világ mezői, ahogy a hatalmas völgyek és hegyvonulatok is megragadják a szívet és a képzeletet. Felfedezésre váró kicsi falvak, ismeretlen helyen megbújó épületek… Tovább »

Utazz! – Montenegró, a Balkán-félsziget meseszép országa – Vass Péter (Bexter) lencséjén keresztül

Montenegró az ötödik olyan állam, ami már évtizedekkel ezelőtt függetlenné vált Jugoszláviától. Egyik különlegessége, hogy a határát öt ország mellett az Adria jelöli. Területén több nemzeti park is található, melyek természeti szépségekkel varázsolják el a látogatókat. A Durmitor Nemzeti Parkban található Európa legmélyebb, valamint a világ második legmélyebb kanyonja, a Tara-szurdok, amit az UNESCO felvett… Tovább »

Kalandozások – A hegyvidék, az erdő és a titokzatos régi épületek varázsa

A világ folyamatosan változik. A környezet megújul, az épületek pedig néha elhagyatottá válnak. A hegyvidék és az erdő varázsa azonban megmarad. Emlékek százairól mesél, a történelem különös pillanatairól. Anglia és Kanada rejtélyes vidékei felidézik a kalandok világát. Egy régi kultúrát, melyben az időjárás és a megélhetés viharai is kihívást jelentettek sok embernek. A fantázia és… Tovább »

Czakó Balázs – Szeretném, hogy mások is részesei lehessenek azoknak a pillanatoknak, amiket rendszerint egyedül élek át egy-egy fotózáskor

A természet, ami körülvesz minket, ajándék. A folyók, a tavak, az óceánok, az erdők, a hegyek szépsége megragadja az ember lelkét. Különös civilizációban élünk. A mindennapi tevékenységeink, a dolgok megszerzésének vágya, az álmok megvalósításának hajszolása gyakran előfordul, hogy később feladatok megoldására kényszerít, amire nem számítottunk. A természet közelsége azonban mindenért kárpótol. Az ember képességei rendkívüliek,… Tovább »

Fotós portrék – Vass Péter (Bexter) fotográfussal beszélgettem – Úgy élek, hogy később arra tudjak emlékezni, milyen sok dolgot megtettem, mennyi mindent láttam

Hogyan választom ki az interjú alanyaimat, és miért pont őket? Valójában Bexter volt az első, akiről nagyon szerettem volna már fotós portrét készíteni, de a blogom még csak tervben létezett. Közel egy év alatt sok kérdés megfogalmazódott bennem a munkáit, tevékenységét látva, mégis a beszélgetés néhány hónappal ezelőtt egy általa megfogalmazott egyszerű fotózással kapcsolatos mondattal… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!