Az otthon szépsége

A természet szépsége – A titokzatos és bűvös erdő – A nap(om) képe Kondor Tamás fotója

Gyönyörű a Kőszegi-hegység. Évtizedek óta kirándulok a már több száz alkalommal megjárt helyeken, de mindig mutat az erdő a szépségéből újat. A nyári köddel és párával teljes pillanatai lenyűgözőek. Kondor Tamás fotóit régóta figyelemmel követem. Az általa megörökített momentumok fantasztikusak, és arra motiválnak, hogy ismét találkozzam a természet szépségével. A fényképek gyakran az átlagosnál több erőfeszítéssel készülnek… Tovább »

A természet szépsége – Varázslatos volt tegnap a naplemente a több estén át ismétlődő viharok után a Kőszegi-hegységben

A Kőszegi-hegység erdői és völgyei lenyűgözően szépek. Rengeteg túraútvonal várja a kirándulókat. Évek óta minden évszakban szinte hetente meglátogatom. A viharok elérték ezt a vidéket is. A néhány estén át ismétlődő, tomboló szél eredményeként derékban eltört vagy gyökerestől kidőlt fák az utakon és a dombokon. A természet erőinek háborgásából azonban a Kendig-csúcson semmi sem látszik. Fantasztikus kilátás… Tovább »

A vidék bája – Halvány színek és csodaszép virágok – Milyen a Hozzád legjobban illő esküvői csokor?

Szépség, elegancia, igényesség és meghatódottság. Egy esküvő jellemzői, melynek pillanatai örökre beleégnek nemcsak az ifjú pár, hanem a résztvevők lelkébe is. A szertartás gyönyörű momentumait teszik még inkább látványossá a virágok, kiemelten a menyasszonyi csokor. A halvány árnyalatú színek a hatalmas szirmokkal légiességet adnak, és némi bájt kölcsönöznek az ünnepi hangulathoz. Hozzád melyik illik a… Tovább »

Ízvilág – Színes és egészséges desszertek – Mikor látványos és finom egyszerre a gyümölcssaláta?

Csodálatos a nyár. Színek, ízek, illatok, aromák. Érett gabonával teljes mezők, napsütés, bárányfelhők, viharok. És persze a legkülönlegesebb rendkívül finom termések a kertekben. Élmény a szemnek a léleknek és a testnek egyaránt. A tálalás az étel dísze. A látványosság mellett némi eleganciát kölcsönöz a legegyszerűbben elkészíthető desszerteknek is. Egy gyönyörű üvegből készült kehely, vagy porcelánpohár nemcsak… Tovább »

Vidéki hangulatok – Kényelem és nyugodtság – Mire érdemes odafigyelni a hálószoba kialakításánál?

A pihenés és az alvás az egyik legfontosabb mindennapos tevékenységünk. A mentális fáradtság ugyanis megterheli a lelket és a testet egyaránt. A naponta ránk zúduló információk, a stressz és a szinte állandósult rohanás megerőltető, így a kiegyensúlyozottság fenntartásához a relaxálás elengedhetetlen. Az emberi agy csodálatos és különleges. Naponta milliónyi parancsot ad a testünknek, és döntések… Tovább »

A természet szépsége – Napfény, holdfény és csillagok – Lenyűgöz és rabul ejt az éjszaka a Kőszegi-hegységben – Kondor Tamás fotói

Mélykék éjszaka borul az égre. Lassan megmutatja erejét a sötétség. Milliónyi csillag tűnik fel mégis, hogy a lelket is megérintse a bágyadt fény. A sors lehelet és árnyék, az idő rabja olykor… de a Hold királynőként uralkodik az éjen, hogy a fogságból időnként feloldjon. Mint fénylő tűzgömb, mely vihart győz le…lángoló titkát félti még… Hatalma mégis… Tovább »

Vidéki hangulatok – Napfénytől ragyogó otthonok – Hogyan árnyékoljunk?

Ragyogó napsütés, fények és árnyékok. Színvarázsban pompázó mediterrán vidékek, lenyűgöző tengerparti kisvárosok, hűsítő hangulatú hegyvonulatok. Zamatos gyümölcsök, ízletes koktélok… és rendkívüli forróság. A nyár különlegességei. Fotó: Vass Péter Bexter A kikapcsolódás időszaka nemcsak a nyaralás ideje alatt fontos, hanem az otthonban is. A forróság elől menedéket adó hűs épületek helyiségei a megfelelő árnyékolással nemcsak játékos… Tovább »

Kalandozások – Csodaszép a kivilágított főváros Czakó Balázs fotóin – Jó éjt Budapest… ahogy Karády Katalin énekelte

Budapest szépsége és történelme is rendkívüli. A reneszánsz humanizmus központja, majd évszázadokkal később az Osztrák-Magyar Monarchia fővárosa is volt Bécs mellett. A városhoz kötődik Gellért püspök halálának legendája is, akit a történet szerint a pogány felkelők az akkori Pest-hegyről /ma Gellért-hegy/ hordóba zárva dobtak le. A főváros fantasztikus kulturális és építészeti látnivalókkal várja az érkezőket. A kivilágított… Tovább »

Utazz! – Szantorini, Görögország meseszép mediterrán, vulkanikus, tüzes szíve – Szathmáry Zsolt lencséjén keresztül

A görög szigetek lenyűgözőek. Szantorini fehér épületei, szűk utcácskái a felkelő és a lenyugvó nap sejtelmes, narancsos fényében igazán romantikus szépségek az Égei-tenger mélykék ölelésében. A Kikládok Gyöngyszemeként egy letűnt ókori civilizáció titkait rejti. Keletkezését a Thira nevű kicsi szigethez kötik, mely megközelítőleg 3 500 éve egyszerűen felrobbant, ami egyike volt a világtörténelem legnagyobb vulkánkitöréseinek…. Tovább »

Kalandozások – Nyár, kiruccanások, tájak, vidékek

A világ csodaszép. A felkelő vagy lenyugvó nap első sugarai, a felhők és köd szépségének csodája, a hegyek és erdők szépsége mind lenyűgöző. Ahogy a kontinens is, ahol élünk. Európa. A mediterrán világ mezői, ahogy a hatalmas völgyek és hegyvonulatok is megragadják a szívet és a képzeletet. Felfedezésre váró kicsi falvak, ismeretlen helyen megbújó épületek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!