Az otthon szépsége

Rólam – Pillanatok egy különös család őstörténetéből – Hogyan győzzük le a konformizmust?

Kislányként nem igazán kedveltem a történelmet. Talán mert úgy gondoltam, a tananyag és a valóság nem volt mindig harmóniában. Mégis vannak érdekes, titkokat rejtő részei, amiket időnként szeretek kutatni. /Egyik ágon a családfámban ott szerepel egy hadnagy, aki Kossuth Lajos idejében harcolt a magyar seregben./ Mindannyian bizonyára elmondhatjuk, különleges családban nőttünk fel. Ez nem érdem,… Tovább »

A természet szépsége – Szent György-hegyi túra

Gyönyörű a Balaton-felvidék. Kilátók és túraútvonalak sokasága várja a látogatókat, melyeket hangulatos, felújított régi, műemlék jellegű házak és pincék tesznek változatossá. Az erdő csodaszép, a panoráma a Balatonra páratlan. Egy fantasztikus színvarázzsal teljes mesevilág. A Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik legjellegzetesebb tanúhegye, melyet a hatalmas bazaltorgonák tesznek változatossá. A növények ugyan már körbeölelik, és fák is… Tovább »

Kommunikáció és pszichológia – Hogyan győzzük le a frusztráltságot?

Minden emberben benne van az örök élet utáni vágyakozás. Írók, költők, festők, szobrászok és fotográfusok alkotásaikban megfogalmazták már az évszázadok folyamán ezt. A halhatatlanság utáni sóvárgás és az elérhetetlenség látszólagos ténye időnként megviselheti mindenki személyiségét. Mikor egy ember munkájában és önkéntes tevékenységében is hozott már létre értékeket, melyek mások életében is alkalmanként segítséget adtak, egy… Tovább »

Sztorik, emlékek és életek – Hogyan győzzük le a maximalizmust úgy, hogy kiválóságra való törekvésünk megmaradjon?

Szeretek olvasni. Igen hasznos dolog. Fejleszti a képzeletet és a kommunikációs képességet amellett, hogy új dolgokat sikerül megismernem, és közben jól szórakozom. Néha pihentető az is, ha írások által egy képzeletvilágba vagyunk elkalauzolva úgy, hogy a visszatérés nem jár áldozatokkal. Minden kisgyereknek van egy saját világa, amiben szívesen tartózkodik, és a fedélzetre azt enged fel,… Tovább »

Az otthon szépsége – Rólam

Nem tudom, Nektek mi a tapasztalatotok, de néha a hobbi talál rá az emberre, nem fordítva. Egyszer csak észrevesszük, hogy hatalmas örömmel csinálunk valamit, amit sosem szeretnénk befejezni. Egyetlen gyerkőcként olyan családban születtem, ahol a zenélésnek volt már a nagyszüleimnél előzménye. A falusi unalmasnak tűnő hétköznapokat pedig időnként érdekessé tettem azzal, hogy a körülöttem lévő… Tovább »

Az otthon szépsége – bemutatkozásként néhány apró megjegyzés Kóta Melinda lakberendezőtől

Fantasztikus a Föld nevű bolygón élni. Ajándék…azt hiszem. Mindig lesznek olyan pillanatok, amelyek a változásnak lenyűgöző irányát hozzák majd, és visszatekintve hosszú idő után is boldog perceket adnak…szavak, melyek mondatokká és szöveggé válnak; gondolatok és érzések, melyek tettekben valósulnak meg… Hogy számomra melyik volt a legkedvesebb mondat 2016-ban? Egy napon (egymástól függetlenül) kettő embertől hangzott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!