Az otthon szépsége

A vidék bája – Kirándulás a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban – Barangolás Szentbékkálla környékén

Magyarország csodálatos. A Balaton-felvidék pedig egészen lenyűgöző. Időnként szükségünk van rá, hogy átgondoljunk dolgokat, és meglássuk a közvetlen környezetünkben is a szépséget. Rendkívül szeretek kirándulni és számomra még ismeretlen helyszíneket felfedezni. Néha előfordul, hogy eltervezem, hol fogok körülnézni, és – véletlennek tűnő módon – végül a célon kívül mást is sikerül bejárni. A Káli-medence tavasszal… Tovább »

Rólam – Pillanatok egy különös család őstörténetéből – Hogyan győzzük le a konformizmust?

Kislányként nem igazán kedveltem a történelmet. Talán mert úgy gondoltam, a tananyag és a valóság nem volt mindig harmóniában. Mégis vannak érdekes, titkokat rejtő részei, amiket időnként szeretek kutatni. /Egyik ágon a családfámban ott szerepel egy hadnagy, aki Kossuth Lajos idejében harcolt a magyar seregben./ Mindannyian bizonyára elmondhatjuk, különleges családban nőttünk fel. Ez nem érdem,… Tovább »

A természet szépsége – Szent György-hegyi túra

Gyönyörű a Balaton-felvidék. Kilátók és túraútvonalak sokasága várja a látogatókat, melyeket hangulatos, felújított régi, műemlék jellegű házak és pincék tesznek változatossá. Az erdő csodaszép, a panoráma a Balatonra páratlan. Egy fantasztikus színvarázzsal teljes mesevilág. A Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik legjellegzetesebb tanúhegye, melyet a hatalmas bazaltorgonák tesznek változatossá. A növények ugyan már körbeölelik, és fák is… Tovább »

A vidék bája – Gyönyörű kőház egy ír faluból

Írország a természet szépségével, hatalmas sziklafalaival és bájos, vidéki falvaival minden évszakban rengeteg kirándulót fogad a világ minden részéről. Amikor egy amerikai család utazni indult, még nem gondolták, hogy később egy csodálatos otthon lakóivá válnak, amit felépítenek kőről kőre Dallasban. A legtöbb látogató az ír vidékről hazaérkezik ajándékokkal, de ebben az esetben egészen más történt…. Tovább »

A vidék bája – Egy szigligeti parasztház felújítása

A régi parasztházaknak varázslatos és lenyűgöző hangulata már gyerekkorom óta megragad. És Magyarország igazán gazdag a gyönyörű homlokzatú és mestermunkával felújított épületekben. A tornác pedig talán titokzatos meséket rejt a maga évszázados világával. A Mérmű Építész Stúdió tervei alapján elkészült házfelújítások eredményeit már több éve figyelemmel kísérem. Fantasztikus, ahogy a romos állapotban lévő épületek tulajdonoscserét… Tovább »

Utazz! – Felújított tájházak és hagyományőrzés Magyarországon

Magyarország kifejezetten gazdag az emlékek, a hagyományőrzés és a természet szépsége területén is. Gyönyörű hegységek és erdők, lankás domboldalak, tradíciók megelevenedése a vidéken fantasztikus élményt nyújt minden kirándulónak… Korábban rengeteg alkalommal utaztam külföldre, ahol az Adria vidéke és a tengerparti városok hangulata lenyűgözött, ahogy a Közel-Kelet európaitól eltérő különleges világa is. Később azonban úgy döntöttem,… Tovább »

Az otthon szépsége – bemutatkozásként néhány apró megjegyzés Kóta Melinda lakberendezőtől

Fantasztikus a Föld nevű bolygón élni. Ajándék…azt hiszem. Mindig lesznek olyan pillanatok, amelyek a változásnak lenyűgöző irányát hozzák majd, és visszatekintve hosszú idő után is boldog perceket adnak…szavak, melyek mondatokká és szöveggé válnak; gondolatok és érzések, melyek tettekben valósulnak meg… Hogy számomra melyik volt a legkedvesebb mondat 2016-ban? Egy napon (egymástól függetlenül) kettő embertől hangzott… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!