Az otthon szépsége

Mosolyda – Xebi kacsa kalandjai – Kezdő fotósok lelkesedése

A fotózás különleges hobbi számomra. A példák, akiktől tanulhatunk, nélkülözhetetlenek. Ahogy a humor is. Épp a kezdők lelkesedését követő bukdácsolás és morgolódás útszakaszán szaladgáltam, amikor megláttam, a kacsák hogyan is valósítják meg önmagukat fotográfusként. Nos… azonnal eszembe jutott az én legtürelmesebb okítást végző példám, többek között akinek köszönhetem, hogy Xebi kacsa kalandjai elkezdődtek, és később… Tovább »

A természet szépsége – Zokni, a kicsi gólya tiszteletére és emlékére

Kislány korom óta nagyon kedvelem a madarakat. Különösen a gólyákat, akik évente olyan kitartóan, hűségesen teszik meg a rendkívül hosszú útjaikat. Talán ehhez hozzájárult később az is, hogy középiskolás koromban meglátogattam egy osztálykiránduláson a Kőszegen működő madárkórházat, ahol még simogatni is lehetett a gyógyulásban lévő lakókat.  Azt hiszem, Zokni, a csöppnyi falánk pici gólya mindannyiunk… Tovább »

Legendák nyomában – A boldogság titka a kék madár?

Az emberiség minden tagja tudatos vagy tudatalatti módon, de évezredek óta keresi a boldogságának titkát. Pedig a titok úgy tűnik, önmagunkhoz kapcsolódik. Van egy különös része mindannyiunknak, amit szívnek nevezünk. A személyiségünk központja, amelynek tartalma valószínűleg a sorsunkat is nagy mértékben meghatározza. Már kislányként is különös módon vonzódtam a madarakhoz. Szerettem nézni, ahogy szárnyalnak és… Tovább »

A természet szépsége – Varázslatos Kis-Balaton

Csodálatos természeti kincs Magyarországon a Kis-Balaton, ami minden évszakban élmények gazdagságát nyújtja a kirándulóknak. Évek óta rendszeresen meglátogatom a helyet, és az egyik kedvenc fotótémám is egyben. A tavasz bája, a naplementék és a rendkívüli madárpopuláció a maga fantasztikus érintetlen valamint védett világával pihentet és lenyűgöz. Az ökológia gyöngyszeme. Jelentőségét mutatja, hogy a nemzetközi vadvizekről… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!