Az otthon szépsége

Praktikus és ötletes – Így alakíts ki pihenősarkot az otthonodban kicsi helyen

Az otthon egy különleges hely. Sokkal több, mint ház, lakás, vagy helyiségek összessége. A kikapcsolódás, a baráti és családi összejövetelek színtere is egyben. Fontos azonban, hogy legyen kialakítva benne egy igazi pihenősarok, ahol megvalósítható időnként az egyedüllét is. Egy pohár kávé vagy zamatos bor, némi aprósütemény vagy egy kocka csokoládé kedvenc könyvünk vagy újságunk társaságában… Tovább »

Vidéki hangulatok – Íme 4 titkos ötlet az időtálló rusztikus country stílusért

Napsütés, friss gyümölcsös kalács, kemencében készült kenyér és parázson sült hús illata. Lovak nyargalása, madárcsicsergés, kutyák valamint az istálló körül lustálkodó macsekok látványa mind egy mesevilágot ígér. Vidéken lakni egy ma már szinte elfelejtett sajátos életformát jelent. A birtok vagy a tanya rejtelmes és lenyűgöző világa nagyon sok munkát is jelent ebben a rohanó világban. A… Tovább »

Praktikus és ötletes – IKEA tippek a skandináv lakberendezési stílus kialakításához

A lakberendezési stílusok, a praktikusság és a kreativitás területén egyértelműen évtizedek óta töretlenül élvonalban van az IKEA. A közel 40 ország területén üzletekkel rendelkező áruházlánc egy erdőségekkel teljes vidékről indult. Az alapító Ingrad Kamprad egy dél-svédországi farmon nőtt fel, és már 5 évesen /1931-ben/ gyufákat kezdett árulni alacsony áron. Később ez kiegészült különböző dekorációs tárgyak értékesítésével… Tovább »

Martha Stewart, a nő és a tökéletes háziasszony ragyogása és bukása – Létezik élet a börtön után?

Martha Stewart nemrég ünnepelte hetvenhatodik születésnapját. Az amerikai nők álmának megtestesítője volt, aki lakberendezőként, modellként és háziasszonyként egyaránt rengeteg sikert halmozott fel. Imádták és tisztelték őt. Egyik munkatársa korábban a Time Magazinnak így nyilatkozott róla… „Mindig többet és jobbat akart a munkában, nagyon szenvedélyes, amikor úgy érzi, hogy igaza van. Foggal-körömmel harcol érte, és bizony… Tovább »

Dekorációk – Mennyire ismered a retro lakberendezési stílus világát? – Különlegességek és furcsaságok

A stílusok, a design és a dekorációk világa gyakran változik. A retro különös megjelenési formáit sztorikból ismerem csak. A legkülönbözőbb színek, minták és anyagok együttes felhasználását valósította meg, ami időszakonként a divat reflektorfényébe kerül. Jellemzőek az erős, karakteres színek, valamint a műanyagból készült dekorációs tárgyak és bútordarabok. Az enyhén eklektikusnak tűnő arculat fiatalos, mégis időnként… Tovább »

Vidéki hangulatok – Legyen egy pihenősarok az otthonodban!

Kuckó, olvasósarok, pihenő… Bárhogy nevezhetjük. Az otthonban egy elkülönített rész, ami csak a miénk. Időnként. Hogy merjünk álmodni, és aztán a terveket megvalósítani. Ahol csak bámulunk ki az ablakon át a kertbe, hallgatjuk a parányi madarak csicsergését a balkonon, elmajszolunk egy szelet süteményt  a kedvenc karosszékünkben, vagy éppen néhány oldalt elolvasunk egy regényből vagy magazinból. Kikapcsolódunk…. Tovább »

A vidék bája – Te is rajongsz a virágokért és a lugasokért? – 6 tipp a pihentető környezet kialakítására

Időnként szeretek álmodozni. Nagy terveket kitalálni. Nem azért, hogy fantáziavilágban tartsam magam, hanem hogy megvalósítsam az elképzeléseimet. Ehhez bátorság szükséges, amit ha boltban adnának, jó sokat vásárolnék belőle. De valójában az élet pillanatai tanítanak meg igazán arra, hogy a gondolatok hogyan fogalmazódnak meg szavakban, később pedig tettekben. Néha eltűnődöm, miért rajongok különösen a lugasok hangulatáért…. Tovább »

Vidéki hangulatok – Kényelem és nyugodtság – Mire érdemes odafigyelni a hálószoba kialakításánál?

A pihenés és az alvás az egyik legfontosabb mindennapos tevékenységünk. A mentális fáradtság ugyanis megterheli a lelket és a testet egyaránt. A naponta ránk zúduló információk, a stressz és a szinte állandósult rohanás megerőltető, így a kiegyensúlyozottság fenntartásához a relaxálás elengedhetetlen. Az emberi agy csodálatos és különleges. Naponta milliónyi parancsot ad a testünknek, és döntések… Tovább »

Vidéki hangulatok – Napfénytől ragyogó otthonok – Hogyan árnyékoljunk?

Ragyogó napsütés, fények és árnyékok. Színvarázsban pompázó mediterrán vidékek, lenyűgöző tengerparti kisvárosok, hűsítő hangulatú hegyvonulatok. Zamatos gyümölcsök, ízletes koktélok… és rendkívüli forróság. A nyár különlegességei. Fotó: Vass Péter Bexter A kikapcsolódás időszaka nemcsak a nyaralás ideje alatt fontos, hanem az otthonban is. A forróság elől menedéket adó hűs épületek helyiségei a megfelelő árnyékolással nemcsak játékos… Tovább »

A vidék bája – Provence stílus – A franciák eleganciája

Még sosem jártam Franciaországban, de a mediterrán nyár fotókon is nagyon megragadó. Otthonok, kertek, délutáni pihenők. Az asztalokon zamatos borok és ételek, a napfénynek pedig szinte illata van. Virágszirmok és gyümölcsök mindenhol. Puha tapintású lakástextilek, visszafogott, bájos színek. Ódon kőházakkal tarkított szűk és titokzatos utcák, a felhők tükröződése a tenger mélykék felszínén. Időnként Éden jut az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!