Az otthon szépsége

Mozi – Imádnivaló mókás kutyusok – 3 családi film, ami tanít és kalandokat ígér

Legyél gyerek, szülő, nagypapa vagy nagymama, amikor a játék és a tanulás a cél, az életkor alapvetően nem lényeges szempont. A család egy fantasztikus dolog, ahol a kutyusok különleges élőlényként szintén fontosak. Ahogy Bernard Williams angol filozófus megfogalmazta… “Nincs olyan pszichiáter a világon, aki többet ér, mint egy kutyakölyök, amikor megnyalja az arcod. Igaz lehet,… Tovább »

Kutyus portrék – A hűség és a játékosság különleges tulajdonságok – Kondor Tamás fotóiból válogattam

Szeretek portrékat készíteni, ahogy interjúkat is. Mindkettő különleges műfaj. Meggyőződésem, hogy akkor lesznek igazán érdekesek, ha az ábrázolni kívánt személyeket valamennyire sikerül megismerni. A fotó pedig olyan képi kifejezőeszköz, amely szavak nélkül mutat meg egyszerű, mégis nem mindennapi dolgokat. Egy fénykép – véleményem szerint bármilyen témáról legyen szó – mindig több, mint amit elsőre látni vélünk… Tovább »

Mosolyda – Xebi kacsa kalandjai – Kezdő fotósok lelkesedése

A fotózás különleges hobbi számomra. A példák, akiktől tanulhatunk, nélkülözhetetlenek. Ahogy a humor is. Épp a kezdők lelkesedését követő bukdácsolás és morgolódás útszakaszán szaladgáltam, amikor megláttam, a kacsák hogyan is valósítják meg önmagukat fotográfusként. Nos… azonnal eszembe jutott az én legtürelmesebb okítást végző példám, többek között akinek köszönhetem, hogy Xebi kacsa kalandjai elkezdődtek, és később… Tovább »

Pillanatok Sába, a csillogó bundájú, fekete cane corso kutyus hétköznapjaiból

Egy kutyus és a gazdája barátságban eltöltött napjai már rengeteg írót és rendezőt ösztönöztek arra, hogy bemutassa ezt a különleges kapcsolatot kalandokkal, történetekkel, pillanatokkal, melyek nemcsak megnevettetnek, hanem időnként az érzékenységünk határait is elérik. Sába, a fekete cane corso kutyus társaságában nem töltöttem el sok időt, mégis a megismerkedésünk napja – ami már másfél éve… Tovább »

Chili, a szórakoztató, hegymászó és vízimádó fekete labrador

Különös dolog, hogy még sosem volt kutyusom, mégis kedvelem őket. Habár gyerekkoromban az egyik Badacsonytomajról származó macsekom olyan hűségesen őrizte a bejáratot, hogy többen összetévesztették a származását. Chilit (teljes becsületes nevén Chili Vass) még csak fotókról ismerem, de a vidámsága igazán megragadó. Azt hiszem nagyon szeret hegycsúcsokra mászni, és alkalmanként vízbe potyogni, vagy csupán belerohanni. Merthogy… Tovább »

Puppy, a fotós, modell és divatdiktátor kutyus

Bizonyára emlékszel Kedves Olvasó, hogy korábban már írtam Puppy életének és karrierjének történetéről néhány mondatot. A hétköznapok is rendkívüliek lehetnek, ha jól sikerül gazdit választani. Egy filmes szerepre készülő, ám az erdőt, az avart és a havat nagyon kedvelő fehér kutyusnak ez elengedhetetlen. Azt hiszem, Puppynak ez sikerült. Czakó Balázs fotográfus igazán megfelelően tud igazodni a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!