Az otthon szépsége

Praktikus és ötletes – Kedveled a polcokat? És a vidék hangulatát az otthonodban?

A lakberendezés ma már divattá vált. A praktikusság és a design találkozása otthonosságot és a kikapcsolódás élményét adja a mindennapokban. A vidéki hangulat pedig  – elsősorban a nyaralás során – számomra szinte nélkülözhetetlen. Talán egy régmúlt világot is idéz, ami kedves a számomra a mai napig… A polcok rendkívül látványosak. Az edények elhelyezése, a színek… Tovább »

Ízvilág – Nyári koktélok – Hűsítsd magad saját készítésű italokkal!

A koktélok világa mindig is érdekes volt számomra. Időnként jó érzés volt bámulni, ahogy készülnek. Kedvelem, ahogy a bármixer zsonglőrködik a shaker-rel. Azt hiszem, én is gyakorolni fogom… Jó szórakozásnak tűnik! Különleges aromák, színkavalkád, hűsítő érzés és rendkívüli design… Peach Lemonade Alapanyagok: 2 dl barack juice, 1 dl víz, 2 cl  fehér rum, gyümölcsdarabok és jég. Hogyan… Tovább »

Ízvilág – Egy pohár egészség – Nyári joghurtos és gyümölcsös finomság pici csokoládéval

A nyár az üdülés ideje. Otthon is megvalósulhat egy fárasztó nap után. Az ötletesség pedig ha egészséges finomság elkészítésében valósul meg, az öröm és a vidámság megragadja az ember lelkét. A dekoráció megalkotása fahéjból /papírszív forma segítségével/ pedig jó móka volt… Amit felhasználtam: 10 dkg puha babapiskóta, 1 doboz sárgabarack konzerv, 1 db banán, 1 pohár sárgabarack… Tovább »

Ízvilág – Mediterrán tonhalsaláta – Ahogy én szeretem!

Kedvelitek az egészséges és finom ételeket? Mert én nagyon! Évek óta szívesen készítek tonhalsalátát a legkülönbözőbb változatokban. Ugyan joghurt szlogen, de nagyon könnyű étel, és rendkívül finom. Vitamindús! És ami felhasználásra került: 2 doboz tonhaltörzs olívában, 1 kicsi üveg zöld olívabogyó, fél vöröshagyma, 1 db paprika, ízlés szerint kevés mustár és majonéz, csöppnyi bazsalikom és só. /Étel… Tovább »

Ízvilág – Lecsó… hagyományos magyar módra – Ahogy én szeretem!

Tombol a nyár… időnként napsütéssel, alkalmanként viharokkal, villámlással. A gyümölcsök és zöldségek szín- és ízvilágát kínálja és kreativitásra ösztönöz. Korábban már említettem Nektek, hogy nagyon szeretek a konyhában alkotni. És külön öröm, amikor hagyományos(nak tűnő) ételeket sikerül számomra új változatban kipróbálni. /Nem könnyű egyébként főzni és fényképezni egyszerre. A látvány miatt több eszközt szükséges használnom, és az… Tovább »

Kalandozások – Hurrá, itt a nyár! Piknikezzünk! – 5 tipp, hol és hogyan élvezd a kirándulást és az étkezést a természetben

Nem tudnám megmondani, melyik a kedvenc évszakom. Mindegyiknek létezik a maga szépsége. Színek, idény gyümölcsök és zöldségek, illatok… mindezek az időjárási viszontagságokkal együtt élményt nyújtanak. A túrákat követő piknik még gyerekkoromból is vidám emlékképeket idéz, ahogy a balatoni nyarak az ország más részeiről érkező pihenőkkel együtt, akikkel sokszor az estéket tűzön sült ételek elkészítésével és elfogyasztásával… Tovább »

Ízvilág – Mozzarella saláta – Ahogy én szeretem!

Kedvelem az olasz konyhát. Időnként úgy tűnik, mintha túlzásokba is belepottyannék. A mozzarella saláta pedig – főként nyáron – igazán népszerű nálam. Sokféleképpen megkóstoltam már, de néha elég csak a legegyszerűbben elkészíteni, és aztán csöppnyi hűtést követően vigyorogva elfogyasztani. A mozzarella sajt ugyan dél-olaszországból származik, de ma megfelelő volt a szarvasi gyár mini változata is alapanyagnak…. Tovább »

Ízvilág – Császármorzsa (smarni) – Ahogy én szeretem!

Veletek is előfordult már, hogy nosztalgia időszakba kerültetek? Azt hiszem, ma én is belekeveredtem. Időnként eszembe jut, a nagymamám mennyi finomságot milyen különlegesen készített. /A nagymamák tudhatnak valamit, amiért az unokák mindig rajonganak./ Gyerekkorom egyik nagy kedvence volt a smarni. Évek óta nem találtam meg a megfelelő receptet az elkészítéséhez. De ma valahogy előkerült egy… Tovább »

Ízvilág – Palancsinták – Csak úgy!

Jó…jó… időnként ünnepnapokon is eszembe jutnak vicces dolgok. Például az, ha Gombóc Artúr a csokoládé helyett a palacsintát kedvelné nagyon, milyen hosszan sorolná vajon a fajtáit? Húsos palacsintát, epres, áfonyás, fagyis, banános palacsintát, ízes palacsintát, kakaós vagy nutellás palacsintát… Hogy nekem mi a kedvencem? Bevallom, a rumos-csokis-diós palacsinta. Bizonyára a tálalás stílusa is meghatározza, melyik ételt… Tovább »

A vidék bája – Nyár, lugasok és teraszok

Kedvelem a természetet. Az erdőben sétálni, egy tó partján csak bámulni a kék eget, a vízben ugrándozó halakat, a landoló vagy éppen felreppenő madarakat. A virágokat is. És ha ezekből aprócska az otthon közelében is megvalósul, még nagyobb az öröm. A lugasok kialakítása és rendben tartása sok munkát igényel, de az ott eltöltött pillanatok biztosítják… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!