Az otthon szépsége

A vidék bája – Barangolás egy festői rusztikus világban

Csak pihenni a hűvös kőfalak között… Provence. Nemcsak egy dél-francia vidék és a hozzá kapcsolódó francia vidéki stílus… ennél sokkal több. A mediterrán világ képviselője gyönyörű tengerparttal, égig törő hegyekkel, fantasztikus mezőkkel, ahol a levendula illata keveredik más virágok és fűszerek aromájával. Bora és gasztronómiája pedig lenyűgöz. Nyaralók sokasága fehér színűre mázolt és ódon kőfalakkal… Tovább »

A vidék bája – Gyönyörű kőház egy ír faluból

Írország a természet szépségével, hatalmas sziklafalaival és bájos, vidéki falvaival minden évszakban rengeteg kirándulót fogad a világ minden részéről. Amikor egy amerikai család utazni indult, még nem gondolták, hogy később egy csodálatos otthon lakóivá válnak, amit felépítenek kőről kőre Dallasban. A legtöbb látogató az ír vidékről hazaérkezik ajándékokkal, de ebben az esetben egészen más történt…. Tovább »

A vidék bája – Fagerendák, párnák, fények, hangulat és kényelem

A nyári napfény, majd a napnyugták utáni hangulatvilág megragadja a lelket. A színek, ízek, illatok világa zenével kiegészítve pedig elkalauzol egy olyan helyre, ahol a kikapcsolódás öröme vár.  A zöld növényekkel díszített verandák világa az öreg fagerendákkal a mediterrán vidék báját teremti meg. Egy pohár koktél vagy olasz, esetleg francia bor és a frissen készült… Tovább »

A vidék bája – Egy szigligeti parasztház felújítása

A régi parasztházaknak varázslatos és lenyűgöző hangulata már gyerekkorom óta megragad. És Magyarország igazán gazdag a gyönyörű homlokzatú és mestermunkával felújított épületekben. A tornác pedig talán titokzatos meséket rejt a maga évszázados világával. A Mérmű Építész Stúdió tervei alapján elkészült házfelújítások eredményeit már több éve figyelemmel kísérem. Fantasztikus, ahogy a romos állapotban lévő épületek tulajdonoscserét… Tovább »

Vidéki hangulatok – Különleges, ötletes és praktikus az épített konyha

A stílusok kavalkádjában ma már szinte útikalauz szükséges. Aki kedveli a rusztikus vagy vidéki hangulatot, és az otthonban a természetes anyagok (fa, kő) használatát párosítva a klasszikus formákkal, annak jó ötlet lehet az épített konyha. Leginkább a mediterrán vagy falusi rusztikus stílus megteremtése során jellemző a kőből vagy (bontott) téglából készült elválasztófal a szekrények részei… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!