Az otthon szépsége

A vidék bája – Kreativitás a konyhában – Színek és hangulatok

Kedvelem az ötletes megoldásokat. Amikor a konyha elhelyezhető úgy, hogy egyik része közvetlenül a kertre nyílik, az kiváló lehetőség. Gyönyörű a látvány, és külön élmény a főzés, ha a zöldségek és gyümölcsök saját termésként kerülnek az ételbe a konyhakertből. Friss hagymából, uborkából, paprikából vagy paradicsomból készült saláták, napokig a párkányon érlelt kovászos uborka, vagy csupán… Tovább »

Sztorik, emlékek és életek – FÉNYÉRZÉK fotókiállítás a Szombathelyi Képtárban

Lenyűgöző a fotográfia világa. Időnként jó érzés kutatni régi dolgok között. Kincseket talál(hat)unk. És azt hiszem így történik akkor is, ha egy kiváló munka eredményeként létrejött fotókiállítást sikerül megnézni. Eltűntnek hitt korok, technikák és pillanatok elevenednek meg az érdeklődők szemei előtt a FÉNYÉRZÉK fotókiállítás-sorozat megtekintésekor. Egész héten valahogy olyan nosztalgikus hangulatban voltam. A kiállítás megnyitóján ugyan… Tovább »

Mosolyda – Xebi kacsa kalandjai – Tanulni vagy gyakorolni? Az élet és a fényképezés nagy kérdései…

Amikor az ember belebotlik /és néha hasra is pottyan/ az új hobbija buktatóiban, megtanulja értékelni a humort. És gyakorolni a nevetést. Főként ha olyan példa ugrik elé a sors útján, aki aztán egyáltalán nem hétköznapi egyéniség. Xebi kacsa ilyen, ebben biztosak lehetünk. De térjünk is rá a lényegre… a tanulásra és a gyakorlásra. Xebi elindult… Tovább »

Fotós portrék – Bercsi Gábor: A természet és ember alkotásainak egymás mellé helyezése, összefogása, szintézise ráirányítja a figyelmet arra, hogy milyen esztétikai különlegesség rejlik az ember és természet harmonikus együtt élésében

A Balaton és vidéke különleges a számomra. És ez így is marad. Azt mondják, a gyermekkori élmények meghatározóvá válhatnak egy ember életében. Bizony lehet a megállapításban némi igazság. Nem múlt el nyomtalanul a több mint egy évtizedes nyaralás sorozat, amit a Badacsony hegyen töltöttem el a néhai faházunkban a legkalandosabb módon időnként az erdőben vagy… Tovább »

Mosolyda – Xebi kacsa kalandjai – Kezdő fotósok lelkesedése

A fotózás különleges hobbi számomra. A példák, akiktől tanulhatunk, nélkülözhetetlenek. Ahogy a humor is. Épp a kezdők lelkesedését követő bukdácsolás és morgolódás útszakaszán szaladgáltam, amikor megláttam, a kacsák hogyan is valósítják meg önmagukat fotográfusként. Nos… azonnal eszembe jutott az én legtürelmesebb okítást végző példám, többek között akinek köszönhetem, hogy Xebi kacsa kalandjai elkezdődtek, és később… Tovább »

Utazz! – Európa legszebb helyei a bakancslistádon vannak?

Az Azori-szigetek Portugáliához tartozó szigetcsoport, amely az Atlanti-óceánon helyezkedik el a fővárostól megközelítőleg 1500 km távolságban. Valamennyi sziget egy-egy bazaltvulkán, amelyből 9 még most is aktív.  A helyszínen barlangok, szakadékok, krátertavak és termálvizes helyek találhatóak. Hallstatt egy festői felső-ausztriai kisváros az Alpokban. Sóbányájáról, valamint az egymásra épült házak gyönyörű látványáról is híres hely a nevével… Tovább »

A természet szépsége – Érkezik a tavasz – virágok különleges módon fotózva

A természet körforgásában a tél a fehér ragyogásával egyedivé teszi az ünnepi pillanatokat. A pihenésből feléledő világ azonban újra és újra elvarázsol. Fotók a tavaszi napsugár, a harmat és az első virágok találkozásából. Vass Péter Bexter munkáiból válogattam.   Werk, ahogy a gyönyörű képek készültek. Bexter fotóit megtaláljátok instagram-on és facebook-on egyaránt. https://www.instagram.com/bexterhun/ https://hu-hu.facebook.com/Bexter.hu/ Köszönöm,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!