Az otthon szépsége

Ízvilág – Egy pohár egészség – Nyári joghurtos és gyümölcsös finomság pici csokoládéval

A nyár az üdülés ideje. Otthon is megvalósulhat egy fárasztó nap után. Az ötletesség pedig ha egészséges finomság elkészítésében valósul meg, az öröm és a vidámság megragadja az ember lelkét. A dekoráció megalkotása fahéjból /papírszív forma segítségével/ pedig jó móka volt… Amit felhasználtam: 10 dkg puha babapiskóta, 1 doboz sárgabarack konzerv, 1 db banán, 1 pohár sárgabarack… Tovább »

Ízvilág – Zöldséges finomságok rizzsel – Ötletesség a konyhában

A főzés rendkívül szórakoztató. Hát még az evés! Előfordult már Veletek is, hogy úgy készítettetek el ételt, hogy csak körbepislogtatok a konyhában, és néhány alapanyagból végül valami finomság jött létre? …mert nekem vidámságot okoz, ha kipróbálom… /Na jó, bevallom, eszembe jutott néhány emlék és nemzet(köz)i ételváltozat is az utazási élményeimből./ Amit találtam és felhasználtam: 25 dkg rizs, 2 db paprika,… Tovább »

Ízvilág – Lecsó… hagyományos magyar módra – Ahogy én szeretem!

Tombol a nyár… időnként napsütéssel, alkalmanként viharokkal, villámlással. A gyümölcsök és zöldségek szín- és ízvilágát kínálja és kreativitásra ösztönöz. Korábban már említettem Nektek, hogy nagyon szeretek a konyhában alkotni. És külön öröm, amikor hagyományos(nak tűnő) ételeket sikerül számomra új változatban kipróbálni. /Nem könnyű egyébként főzni és fényképezni egyszerre. A látvány miatt több eszközt szükséges használnom, és az… Tovább »

Kalandozások – Hurrá, itt a nyár! Piknikezzünk! – 5 tipp, hol és hogyan élvezd a kirándulást és az étkezést a természetben

Nem tudnám megmondani, melyik a kedvenc évszakom. Mindegyiknek létezik a maga szépsége. Színek, idény gyümölcsök és zöldségek, illatok… mindezek az időjárási viszontagságokkal együtt élményt nyújtanak. A túrákat követő piknik még gyerekkoromból is vidám emlékképeket idéz, ahogy a balatoni nyarak az ország más részeiről érkező pihenőkkel együtt, akikkel sokszor az estéket tűzön sült ételek elkészítésével és elfogyasztásával… Tovább »

Ízvilág – Fűszerek és ételek – A gyömbér és egyéb látványosságok – Mézes sült csirkemell

Szeretek főzni. Kreatívan kipróbálni új ízeket. És alkalmanként a rendelkezésre álló recepteket pici kiegészítéssel megváltoztatni is. Kedvenc finomságok jönnek így létre. Alapvetően a magyar konyhát kedvelem a legjobban, de egyre gyakrabban használok számomra még ismeretlen fűszereket is. A sült húsokat alkalmanként szójába pácolom, mézzel picit megízesítem. Enne következtében a kisebb falatok is roppanóssá válnak. Sokáig… Tovább »

A vidék bája – Mediterrán stílusú, rusztikus épített konyhák világa

Napjainkban a mediterrán jellegű vidéki és rusztikus stílus újra reneszánszát éli. Az épített konyhák is egyre népszerűbbek. Mire érdemes odafigyelni a tervezésnél, hogy az otthonunk egyik kedvenc helyisége kényelmes és praktikus legyen? A építési alapanyag kiválasztása rendkívül fontos a tisztán tarthatóság valamint a vízállóság szempontjából. Kiváló alapanyagot jelentenek a különböző színű és fajtájú bontott téglák… Tovább »

Ízvilág – Palancsinták – Csak úgy!

Jó…jó… időnként ünnepnapokon is eszembe jutnak vicces dolgok. Például az, ha Gombóc Artúr a csokoládé helyett a palacsintát kedvelné nagyon, milyen hosszan sorolná vajon a fajtáit? Húsos palacsintát, epres, áfonyás, fagyis, banános palacsintát, ízes palacsintát, kakaós vagy nutellás palacsintát… Hogy nekem mi a kedvencem? Bevallom, a rumos-csokis-diós palacsinta. Bizonyára a tálalás stílusa is meghatározza, melyik ételt… Tovább »

Ízvilág – A (ham)burger története – Hogyan készítsünk egészséges burgert?

Napjainkban állandóan központi téma az étkezés. Mit, hogyan elkészítve és mikor fogyasszunk. Létezik az ötletözön körülöttünk. Bevallom, rövid ideig gyerekes kíváncsiságomból fakadóan bámultam az ételekről, összetételükről vagy a főzés, párolás rejtelmeiről szóló írásokat, de nem kellett sokat informálódnom, abbahagytam. Hogy miért? Mert enni jó. Megfelelő mennyiségben és minőségben. Az ételek íze örömöt ad. Ahogy számomra… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!