Az otthon szépsége

A természet szépsége – Csodálatos helyek a nagyvilágban

A fényképezés fantasztikus dolog. Amikor a valóság és az érzések pillanatai kerülnek összefoglalásra egy fotón, az emlékek, az élmények és a tervek is szinte egyszerre megjelennek a szemeink előtt. A munkában és hobbiban, ahogy az emberi kapcsolatokban is a tisztelet és az alázat megtanít minket a kiválóságra való törekvésre. Ha időnként az okítás alatt elbukunk,… Tovább »

Sztorik, emlékek és életek – Kiállítás nyílt a 21. Szociális Héten Vass Péter Bexter fotóiból

A fotográfia világa egy különleges helyszín. A fénykép megörökít egy pillanatot a jövő számára. Ahogy elkészül, egyesül benne a múlt és a jelen is nyomot hagyva egy következő generációnak. Meggyőződésem, egy portré akkor értékes, ha a fotóalany személyiségéből is ad át információt. Talán erre mondják sokan azt, hogy az elkészült alkotás tulajdonképpen élő. A több éve… Tovább »

A vidék bája – Hangulatok, színek és színellentétpárok az otthonban

A természet minden évszakban gyönyörű, és a színek gazdagságát mutatja. Különleges dolog, hogy a színekhez érzetek is társulnak. Korok és kultúrák alapján szimbolikus jelentésük pedig mindig is létezett. A mai színtan Goethe meghatározása alapján a bíbor (piros), a sárga és a kék színekre épül. A színkörben egymással szemben ellentétpárok találhatóak: piros-zöld, kék-narancs és sárga-lila. A… Tovább »

Chili, a szórakoztató, hegymászó és vízimádó fekete labrador

Különös dolog, hogy még sosem volt kutyusom, mégis kedvelem őket. Habár gyerekkoromban az egyik Badacsonytomajról származó macsekom olyan hűségesen őrizte a bejáratot, hogy többen összetévesztették a származását. Chilit (teljes becsületes nevén Chili Vass) még csak fotókról ismerem, de a vidámsága igazán megragadó. Azt hiszem nagyon szeret hegycsúcsokra mászni, és alkalmanként vízbe potyogni, vagy csupán belerohanni. Merthogy… Tovább »

A természet szépsége – Érkezik a tavasz – virágok különleges módon fotózva

A természet körforgásában a tél a fehér ragyogásával egyedivé teszi az ünnepi pillanatokat. A pihenésből feléledő világ azonban újra és újra elvarázsol. Fotók a tavaszi napsugár, a harmat és az első virágok találkozásából. Vass Péter Bexter munkáiból válogattam.   Werk, ahogy a gyönyörű képek készültek. Bexter fotóit megtaláljátok instagram-on és facebook-on egyaránt. https://www.instagram.com/bexterhun/ https://hu-hu.facebook.com/Bexter.hu/ Köszönöm,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!