Az otthon szépsége

Rajzolda – Guszti, azaz egy illemtudó, okos kisegér vidám pillanatai – 10 tipp, hogyan legyél udvarias és kreatív?

Nem feltétlenül kell művésznek lenni ahhoz, hogy találékony és humoros dolgokat alkossunk. Egy aranyos kitalált figura és a szórakoztató rajzolás nemcsak egyedül, hanem közösségben is megnevettet, hiszen az együtt eltöltött idő – még ha egy része csendben telik is – a legértékesebb.

És hogyan lehet a leggyorsabban tanulni és a tudást megtartani? A legjobb megoldás – úgy tűnik – mindenki számára a játék(osság). Amikor hahotázás közben új dolgokat sajátítunk el, nemcsak a vidám pillanatok élményét raktározzuk el magunkban, hanem agyunk emlékezethez kapcsolódó ‘polcaira’ értékes dolgok kerülnek, melyek később segítségünkre lehetnek.

A rajzolás öröm akkor is, ha egyszerű képeket sikerül létrehozni. /Nem a művészi minőség, hanem a tevékenység által kapott jókedv a lényeg!/ A fejlődést segíti, ha később másolással tanulunk. Végül idővel megtaláljuk majd a saját stílusunkat, ha szorgalmasan gyakorlunk.

Guszti egy fehér kisegér, aki kedveli a kalandokat. És rengeteg tippje van a kreativitásra és az udvariasságra is.

1./ Ha vendégségbe indulsz, érdemes személyes, apró ajándékot vinni magaddal /amit Te is elkészíthetsz/. A meglepetés öröme nemcsak a barátaidnak, hanem Neked is vidámságot okoz. Jobb adni, mint kapni!

2./ Jó dolog, ha látványos a tálalás. Főként egy álmosító reggelen. Jól indul a nap, és rögtön mosolyt rajzolhatsz a legmorcosabb arcra is, ha türelmesen és kedvesen megvendégelsz másokat. A vidámság és a jókedv legyőzi a haragot és a dühöt, erősíti a barátságot!

3./ Igyekezz minden jóindulatodat beleadni, ha furcsa és érthetetlen helyzeteket tapasztalsz. Helyes dolog elkerülni a másokról való /gyors/ ítéletalkotást. Nincs lehetetlen, és csodák márpedig igenis vannak!

4./ Hasznos, ha mindig van nálad (papír)zsebkendő, amit illedelmesen megtanulsz használni. Mókás jókívánságokkal pedig feloldhatod a legkellemetlenebb helyzetekben is a feszültséget. A legfontosabb az egészség!

5./ Az empátia /beleélés képessége, együttérzés/ különleges dolog a személyiségben. Amikor valaki bánatos és szomorú a környezetedben, legyél vele tapintatos. Időnként a csend is nagyon hasznos egymás társaságában. Az együtt töltött idő a legértékesebb, hiszen nem pótolható.

6./ Olvasni jó! Bármilyen hobbi rendkívüli örömöt és lelkesedést ad a napi feladatok nehézségeinek megoldását követően is. Érdemes azt mindig a körülöttünk lévő kedvelt személyek igényeit figyelembe véve tenni. A szabadságot teljesen akkor éljük át, ha a kikapcsolódásunk másoknak nem okoz megoldandó problémát.

7./ Igyekezz elkerülni a társaságot, ha dühös vagy. Ilyenkor nemcsak a lélekben, hanem a testben is méreganyag szabadul fel, ami káros. Néhány pillanat szórakozás a természetben segít. Barátkozni jó! Légy vidám!

8./ Ha az életed éppen nem pontosan a terveid és elképzeléseid szerint alakul, akkor sem kell szomorkodnod. Vihar után mindig kisüt a nap. A kihívások idején élvezheted az egyedüllét értékes pillanatait is. A várakozás ideje türelemre, kitartásra és állhatatosságra ösztönöz, megerősíti a személyiségedet.

9./ A találékonyság és az óvatosság kiváló páros. A túlélés az eredménye. Segíts és mutass kreatív példát másoknak úgy, hogy közben a veszélyes(nek tűnő) helyzetekben is kiegyensúlyozott és szemfüles maradsz. Vigyázz a környezetedre!

10./ Az univerzum /általánosságba véve/ teljes összhangban és rendben működik. Fontos odafigyelni a magunk igényein kívül másokéra is, hiszen nem egyedül élünk a Földön. Jó dolog megtanulni az  összeszedettséget, a fegyelmezettséget és a pontosságot! Így lesz az életstílusod követendő példa.

 

Forrás /fotók/: ApredArt

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!