Az otthon szépsége

Kalandozások – Meseszép és rabul ejt a tavasz Toszkánában – Pádár Piroska fotói

Szerelmek, ízek, borok, illatok és imák. Hívogató puha takaróként elterülő szép vonalú dombok völgyben megbújó romantikus, mediterrán stílusú kőépületekkel, fények és árnyékok játéka a napkeltékben és a napnyugtákban. Hajnali pára és kacskaringós utak varázsa. Toszkána.

 

Kevés embert ismerek, aki ne rajongana az Észak-Olaszország közigazgatási területén elhelyezkedő vidékért, mely az Appenninek völgyeiben terül el. A művészetek és az irodalom kulturális központja a XIV. századtól. Egyben az olasz reneszánsz szülőföldje is. A táj szépségén kívül a látogatók a szobrászat, festészet és az építészet remekeivel is találkozhatnak utazásuk során.

Toszkána székhelye és kulturális központja Firenze. Aki a természeti csodákon kívül a város nevezetességeit is szívesen megtekinti, a Palazzo Pitti épületével kezdheti, amely 1919-ig az olasz uralkodók rezidenciája volt.

A mögötte elhelyezkedő Boboli-kert a tavak, amfiteátrumok, lépcsők, barlangok, lugasok és ciprusfák meseszép világát ígéri.

A történelem viharait átélt látnivalókon kívül a természet pillanataira is érdemes odafigyelni.

Fotók: Pádár Piroska

http://www.facebook.com/piroska.padar

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!