Az otthon szépsége

Kalandozások – Mennyire ismered Horvátországot? – 3 gyönyörű város: Trogir, Senj és Split

Kedvelem Horvátországot és az Adriát. Több városát meglátogattam már az elmúlt évek során. Ami leginkább megragadott, az a Krka Nemzeti Park volt. Természetvédelmi terület, vízesései egyszerűen fantasztikusak.

Azonban az ország városai is sok élményt és látnivalót adnak.

Trogir

Trogirban korábban csak átutazóban jártam. Az egyik legnépszerűbb üdülőváros a horvát tengerparton. A hely történelmi városközpontja az UNESCO Világörökség jegyzékében is megtalálható. A város valójában egy kicsi szigeten helyezkedik el, és környékén festői szépségű öblök találhatóak. Területén számos templom, erőd és palota is található.

Senj /Zengg/

Évekkel ezelőtt látogattam meg a város felett magasodó hegyen álló Nehaj-várat, ami a XVI. században épült. Senj egy keskeny partszakaszon fekszik, többször volt az elmúlt évszázadokban barbár támadásoknak kitéve. A turistákat és a nyaralókat rengeteg érdekesség várja.

Split

Split az egyik legszebb üdülőváros Horvátországban. Az általam rendkívül kedvelt Primosten közelében található. Az ókorban a város helyén eredetileg görög kolónia volt, majd később a rómaiak foglalták el. Az óváros tulajdonképpen a Diocletianus-palota falai között található. Épületei csodaszépek, tengerpartja a pálmafákkal lenyűgöző.

Forrás: pinterest & wikipedia

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /https://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /amit már közel 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!