Az otthon szépsége

Sztorik, emlékek és életek – Varázslatos Balaton & Vitorlások & Kékszalag – Vass Péter Bexter fotóiból válogattam

Különösnek tűnhet, de vannak dolgok, jelenségek… na jó… és időnként személyek is akik munkája iránt /szinte/ rajongok. Ez kialakul az emberben, néha csak utólag vesszük észre, és a legtöbb esetben magyarázatot sem találunk rá. Egyébként pedig mindez igazán jó motivációt adhat. Azt mondják, a vitorlázás igazi csapatmunka. Mindenkinek saját feladata van, amit kiválóan szükséges elvégeznie mások és saját maga érdekében. A lényeg pedig a bizalom!

A hajók és a gyorsulási versenyek története az elmúlt évszázad /és évezred/ sztorijaira, megpróbáltatásaira és katasztrófáira mutat vissza. Míg a kék szalag elnyerésének vágya okozta többek között a Titanic luxushajó katasztrófáját 1912-ben, azaz 105 éve, addig a Kékszalag 1934-ben született meg. Európa legrégebbi és leghosszabb távú nemzetközi vitorlásversenye a Balaton megkerülésével. Navigációs megmérettetés a partok érintése nélkül. Az első verseny megrendezésére 1934. július 27-én került sor. A rendezvény különlegességeihez tartozik, hogy 1940-ben és 1942-ben a Tramontana nevű hajó Gordon Evelyn kormányzásával győzött.

A 49. alkalommal megrendezésre kerülő erőpróba pedig az elmúlt héten rajtolt. 

A Kékszalag ugyan komoly hagyományokkal rendelkező nemzetközi rendezvény, mégis a Balaton, a felhők és a napfény lenyűgöző varázslata is csodálatossá és fantasztikus élménnyé teszi! Még fotókon is.

A 49. Kékszalag Nemzetközi Vitorlásverseny – Erste World Nagydíj győztese Litkey Farkas lett Festipay nevű katamaránjával immár tizenharmadik alkalommal.

Forrás: www.kekszalag.hu, https://www.facebook.com/Bexter.hu

Fotók: Vass Péter Bexter – Bexter photography

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /https://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /amit már közel 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!