Az otthon szépsége

Vidéki hangulatok – Báj és otthonosság – Farmház stílusú konyhák és kredencek világa – 5 tipp a vidéki hangulat megteremtésére

Néha szeretek időt tölteni a régi, vidéki stílusú otthonok hangulatában. Nem azért, hogy a múltat a jelenbe emeljem, hanem abból a célból, hogy egy érdekes világot tanulmányozzak a maga szépségében, és összekapcsolva őket a saját emlékeimmel egyedi és különleges környezetet tudjak megteremteni. Ez – reményeim szerint – más embereknek is ad(hat) örömöt.

A vidéki rusztikus stílusban – az egyszerűsége ellenére – rengeteg a kreativitás, hiszen kicsi költséggel látványos terek hozhatóak létre. Miután eldöntötted a bútor és a fal szín- és anyagvilágát, beszerezheted a kiegészítőket.

1./ Nézegess magazinokban megjelenő fotókat különböző hangulatú terekről, és közben figyelj oda, melyik design tetszik a legjobban. Nem árt, ha ezt feljegyzed magadnak /színek, hangulatok, anyagok/.

2./ Idő, míg a megfelelő szín- és stílusvilág kialakul Benned, de érdemes közben vásárokon, nyaraláskor egy-egy mázas edénykészletet megvásárolni, ami majd gyönyörű dísze lesz a konyhádnak.

3./ A lakástextilek színe és anyaga rendkívül meghatározza a tér hangulatát. Az edények megvásárlásával párhuzamosan szerezz be párnákat, konyharuhákat, függönyt a többi aprósághoz igazodó színvilágban.

4./ Tervezd meg a beszerzett apróságok helyét a konyhádban, hiszen a vidéki, rusztikus arculat lényege, hogy sok használatban lévő edény díszíti a teret/Fontos odafigyelni a kiegészítők harmóniájára, hogy elkerülhető legyen a zavaró összevisszaság érzése./ Gyümölcstálnak vagy virágnak mindig legyen hely Nálad.

5./ A szem előtt lévő edények, kiegészítők elhelyezése mindig legyen rendezett. Kerüld a rendetlenséget. A sokféleség és a praktikusság /a leggyakrabban használt dolgok kerüljenek a legelérhetőbb helyre/ nemcsak az otthonosság érzését adják, hanem segítik a gyors és kreatív munkát is!

Jó szórakozást kívánok Neked!

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /https://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /amit már közel 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!