Az otthon szépsége

Szerzők, krimik, rejtélyek – Agatha Christie történetei – Hercule Poirot nyomoz – Halál a Níluson

Rejtélyek és titkok, gyilkosságok és nyomozás, hátborzongató, cselszövéssel tarkított történetek a legkülönbözőbb helyszíneken. Agatha Christie regényeinek világa, melyekből rengeteg történet filmváltozata a mai napig megtekinthető.

Az angol írónő joggal nyerte el a ‘krimi koronázatlan királynője’ címet, hiszen írásai és a feldolgozásukkal készült krimik népszerűsége a mai napig töretlen. Gyerekkorában megtanult zongorázni és hallás után franciául beszélni. Művei alaptörténeteinek ihletői többek között utazásai voltak, mivel régész férjét gyakran elkísérte expedícióira. Sztorijainak középpontjában többek között az általa kitalált és megalkotott Miss Marple valamint Hercule Poirot áll. 

Az írónő Miss Marple személyét (állítólag) anyai nagyanyjáról mintázta, aki ugyan szigorú viktoriánus életet élt, mégis közeli ismerője volt az emberi gonoszságnak. 

Az olvasók körében jócskán kedveltebb magándetektív, Hercule Poirot-t színpadias és titokzatos viselkedése, valamint jellegzetes, mindig nagyon elegáns megjelenése tette híressé. Segítőtársai a ‘kis szürke agysejtek’ a rejtélyes bűnügyek megoldásában. Legismertebb alakítója David Suchet volt, aki mindig nagy körültekintéssel és odafigyeléssel készült a szerep eljátszására.

Agatha Christie Halál a Níluson című Egyiptomban játszódó regénye 1937-ben jelent meg, melynek filmváltozata 1978-ban került először bemutatásra.

Szerelem, pénz, féltékenység, gyilkosságok, cselszövés és titkok szövik át a történetet, ami izgalmas kikapcsolódást nyújt.

Jó szórakozást Nektek!

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!