Az otthon szépsége

A természet szépsége – Erdély egy igaz(i) gyöngyszem Európában – Stefan Bela fotóiból válogattam

Csodálatos érzés és élmény időnként utazni… Előfordul, hogy (kezdetben) még képzeletben is. Fényképek alapján. A tervekből aztán szavak, majd végül – megfelelő hozzáállással, odafigyeléssel és időbeosztással – tettek lesznek. Így valósulnak meg az álmaink is.

Erdélyben még sosem jártam. De szeretnék körülnézni. Köszönhetem ezt többek között egy kedves, erdélyi származású régi iskolatársamnak is, aki rengeteg kalandot mesélt nekem egykor vadkempingezésről, gyönyörű erdőkről, tájakról, tavakról, falvakról… na és elmaradhatatlanul a sötétben sátrakat ‘ellenőrző’ /konkrétabban az aludni készülő, túrázókat tapogató/ medvékről. Szerettem hallgatni a történeteit annak ellenére, hogy nehéz időszakban játszódtak. Olyankor mintha megállt volna az idő, és egy meseszép világban érezhettem magam…

Amióta fényképezni kezdtem, valahogy a legkiválóbb fotósokra sikerül rátalálnom. Ahogy Stefan Bela munkáira is. Lenyűgöző, ahogy a fényképek bemutatják azt a csodát, amit a fotográfus éppen a helyszínen lát. És átél…

Néha eltűnődöm azon, mi a titka többek között annak, hogy egy fotó mennyire tudja átadni az ábrázolt pillanatot… vagy miért vannak olyan nagy különbségek képek között akkor is, ha azonos helyszínen és időben készültek. Azt hiszem, mindez nagyrészt a fotó készítőjén múlik. Aki ismeri és szereti a vidéket, amelynek momentumait oly hűségesen megragadja, a lelkébe zárja, majd a fények és árnyékok játékát egy eszköz használatával megörökíti. Meggyőződésem, hogy az alkotás mindig rámutat az alkotóra is. A kettő elválaszthatatlan.

Fotók: Stefan Bela – Nagybánya

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!