Az otthon szépsége

Ízvilág – Fűszerek és ételek – A gyömbér és egyéb látványosságok – Mézes sült csirkemell

Szeretek főzni. Kreatívan kipróbálni új ízeket. És alkalmanként a rendelkezésre álló recepteket pici kiegészítéssel megváltoztatni is. Kedvenc finomságok jönnek így létre.

Alapvetően a magyar konyhát kedvelem a legjobban, de egyre gyakrabban használok számomra még ismeretlen fűszereket is. A sült húsokat alkalmanként szójába pácolom, mézzel picit megízesítem. Enne következtében a kisebb falatok is roppanóssá válnak. Sokáig idegenkedtem a méz használatától az édeskés íz miatt, de megfelelően elkészítve az étel különleges lesz.

Pillanatok a fűszerek világából… 

A gyömbér egyre inkább ismert és a mindennapokban alkalmazásra kerülő növény. Gyógyhatása – megfelelő mennyiségben fogyasztva – erősíti az immunrendszert, gyomornyugtató és emésztésjavító is. Saláták, levesek, húsételek és sütemények ízesítésére is kiválóan felhasználható.

A gyömbéres sült csirke a család kedvence lehet. 50 dkg csirke mellet pácolj be csöppnyi szója, mustár és méz keverékébe, amit ízesíts kevés gyömbérrel és sóval. /De kiegészítheted az általad kedvelt finomságokkal is./ Két óra után olívaolajban párold, majd süsd meg, míg piros és ropogós nem lesz. Rizs vagy zöldségköret illik a legjobban hozzá.

 

 

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Címkék: , , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!