Az otthon szépsége

Vidéki hangulatok – Mi a boldogságunk titka?

Amióta az emberiség létezik, azt hiszem azóta kutatják sokan a boldogság és a siker titkát. Időnként úgy tűnik, könnyebb feladat valamit elérhetetlennek meghatározni, mint kitartóan dolgozni azon, hogy a jó dolgok megvalósuljanak. És a kiváló eredményt megtartani – tapasztalatok alapján – néha az látszik, még nehezebb.

Azt hiszem a boldogság azonban ott van a legapróbb történésekben is. Előfordul, hogy nem könnyű észrevenni. Azt mondják, az ember másokkal való bánásmódjával meghatározza a részükről a saját személye felé való viszonyulást. Annak ellenére, hogy látom, a világ néhány év alatt rengeteget változott, ami valószínűleg csak gyorsulni fog, és az embertelenség, a segítségadás és az empátia hiánya, az egoizmus, a keménység és az elutasítás ipari méretekben pusztítja a lélek belső értékeit, mégis az a tanulságom, hogy a legfontosabb dolog jóindulatúnak lenni (de nem bután naivnak).

“A siker nem az, hogy nincsenek megoldandó feladatok, bukások vagy csalódások, és hatalmas vagyon áll rendelkezésre. A siker azt jelenti, hogy bármilyen nehézséget képesek vagyunk leküzdeni az újrakezdés és a kitartás útján. Tehát győzni.

A bizalom, a meghittség és a kényelem megalapozhatja a boldogság átélését. Amikor a kötelező munkavégzésből sikerül kikapcsolódni az otthon egyik kuckójában egy kedvenc könyv vagy film, egy finom ital, csokoládé vagy süti társaságában, a pihenés pillanatai megajándékoznak. De biztosan mondhatom, a munka utáni rövid séta vagy fotózás a természetben, a kilátás egy magas hegycsúcsról ugyanúgy engedi szárnyalni a lelket, és felfrissít. Érdemes kipróbálni.

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!