Az otthon szépsége

A vidék bája – Egy családi ház felújításának története

Ha jól emlékszem, a barátnőimmel bizony én is voltam gyerkőc. Pontosabban falusi kislány. A mesék, a kopott falak, a repedt fagerendák mindig megragadták a figyelmemet. Ahogy a padlás nyikorgó fapadlója is a beszűrődő sejtelmes hangulatot létrehozó napsugarakkal, és a macsekjaim rohangálásával, vagy éppen a kéményen üldögélésével. Régen volt…

Néhány hónappal ezelőtt egy kedves meghívásnak engedtem, amikor egy folyamatosan megújuló családi ház tulajdonosának munkáját lencsevégre kaptam. Most a gyönyörű, virágzó kert és egy kis finomság egészítette ki mindezt. És a kőműves mesterről, Cseszkó Jánosról is sikerült néhány pillanatképet készíteni, akinek keze munkáját dicséri a falburkolat, a lépcső, a téglából készült boltívek és falak, valamint a járda is.

Emlékszem, amikor a főiskolás éveimet követően tettem először látogatást a házban. Albérlet volt még a benne lakók számára. A ház elég romos állapotban volt. A bővítés és átalakítási munkák azonban már évekkel ezelőtt igazán elegánssá tették.

Köszönöm szépen a vendéglátást!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!