Az otthon szépsége

Vidéki hangulatok – Különleges, ötletes és praktikus az épített konyha

A stílusok kavalkádjában ma már szinte útikalauz szükséges. Aki kedveli a rusztikus vagy vidéki hangulatot, és az otthonban a természetes anyagok (fa, kő) használatát párosítva a klasszikus formákkal, annak jó ötlet lehet az épített konyha.

Leginkább a mediterrán vagy falusi rusztikus stílus megteremtése során jellemző a kőből vagy (bontott) téglából készült elválasztófal a szekrények részei között, ami az alapot jelenti. A munkafelület fából, vagy csempéből is készülhet, habár utóbbi a tisztítás szempontjából nagyobb odafigyelést igényel. Az ajtókat célszerű egyedi berakásokkal, vagy a legegyszerűbb formával megvalósítani, hogy a látvány az egyediséget még inkább kiemelje. A méretezésre is különösen érdemes kicsi tervezési időt fordítani, hiszen az épített részek vastagabbak a bútorlapoknál, így a tárolásra kevesebb hely marad. A tárolófiókokban kialakított elválasztott részek azonban az edények és evőeszközök megfelelő rendszerezésében segítenek, hogy a munka könnyebb legyen.

A kosarakkal, dobozokkal, színes kerámiákkal dekorált tér így végül különleges és változatos hatást tükröz az otthonosság érzésével.

  

Köszönöm, hogy benéztél hozzám! Legyen mosolygós, vidám a napod!

Ha szívesen olvasol a lakberendezés témán kívül különleges személyekkel érdekes interjúkat, öröm Számodra ötletelni a konyhában, kedveled az állatokat és a természetet, érdekel a fotózás, vagy csak kikapcsolódnál egy fárasztó, hosszú nap után, iratkozz fel a blogomra.

Az instagram oldalamon elsősorban a terveimet és a fotóimat láthatod. /http://www.instagram.com/kotamelinda/

Ha van kedved, követhetsz Az otthon szépsége Facebook oldalon is /http://www.facebook.com/azotthonszepsege, amit már 5 éve szerkesztek/. Szívesen fogadom a véleményedet is, örülök, ha írsz nekem e-mailt /azotthonszepsege@gmail.com/ vagy hozzászólást.

Kóta Melinda

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!